На сайт О проекте Контакты

Смажена дорада з часником і розмарином

Сообщение Yulia » 02 июн 2013, 22:34

Приготувала зовсім не те, що обіцяла, але вийшло смачно, тож ділюсь рецептом.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
рибина (в нас була дорада)
лимон
часник
розмарин
сіль, перець
трошки олії
гарнір за бажанням

Рибу почистила, вийняла нутрощі і зябра, вимила, витерла паперовою серветкою. Потім поклала в глибшу миску і замаринувала в лимоні (брала половину), посолила-поперчила, а всередину риби поклала часник і розмарин. Маринувала близько 20 хв. Боки рибини акуратно порізала ножем до кістки. Потім виклала рибу на розпечену сковорідку (олії використала зовсім трошки) і добре обсмажила до готовності.
На гарнір приготувала тушений кабачок з помідорами, сіллю, перцем, часником і петрушкою. До цього зварила трохи сочевиці.

Смажена дорада з часником і розмарином
Yulia
 
Сообщения: 19
Зарегистрирован: 16 апр 2012, 15:45

Сообщение Лилия » 10 июн 2013, 18:26

Ой, яка краса!!!! Дуже-дуже апетитно виглядає!
Юль, а як тобі вдається рибу так гарно посмажити? У мене, якщо смажу не в борошні або клярі, весь час прилипає шкірою до сковороди і не можу зняти таку гарну. Думала, що то неможливо. А бачу - в людей виходить... Є якісь секрети?
ЛилияАватара пользователя
Администратор
 
Сообщения: 100
Зарегистрирован: 05 дек 2011, 23:38

Сообщение Yulia » 16 июн 2013, 22:34

Рибка біля верхніх плавців трохи пошматована сковорідкою:) Але секрету особливого немає. Максимально розігріла сковорідку, додала трошки олії і виклала рибину. Вона швидко засмажилась з одного боку (хвилини 2-3) і тоді вже зменшила потужість, перевернула на другий бік і трошки довше її під кришкою потримала. Загалом теж добре відліпилась від сковорідки, але вже не так гарно, як зі сфотографованого боку.
Припускаю, що оце швидке максимальне обсмаження дозволило зберегти один бік в естетичному вигляді.
Yulia
 
Сообщения: 19
Зарегистрирован: 16 апр 2012, 15:45


Вернуться в Вторые блюда из рыбы и морепродуктов



Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron